Astma ir kepenų valymas

  •  

     

     

      Bronchinės astmos priepuolius iššaukia daug faktorių, iš jų žarnyno disbakteriozė, pienligė, gripas, susinervinimai, stresai, orų permaina ir, be abejo, šaltis. Beje, šaltį blogiau perneša tie ligoniai, kurių organizme yra grybelinė ir bakterialinė infekcijos (chroniškas tonzilitas ar sinusitas).

      Norint išvengti priepuolių, reikia stiprinti imunitetą, šiltai rengtis, išvengti chroniškų kvėpavimo takų susirgimų, reguliariai vėdinti gyvenamąsias patalpas, lauke kvėpuoti nosimi, taikyti kvėpavimo praktikas, pvz., jogų, kuo dažniau būti spygliuočių miške.

      Ištikus priepuoliui, skubiai nusirengti ankštus rūbus, įleisti šviežio oro, rankas ir kojas įmerkti į karštą vandenį. Alsuoti nosimi ir nepanikuoti - baimė tik didina priepuolį.

     Daugelis astmatikų serga ir alergija, todėl atsargiai su fitoterapija. Negalima ant krūtinės dėti garstyčių trauklapių.

     

    Bionergorefleksoterapeutas A.A.Provalionok (Minskas)

     

     

      Daugiausia kvėpavimo takų ligas, iš jų ir astmą, sukelia kepenų ir tulžies pūslės užterštumas. Kepenų išvalymui reikia gerti margainio sėklų ir saldymedžio šaknies ištrauką. Padėsite kepenims - nugalėsite daugelį ligų!

      Tam reikia: sumaišyti margainio sėklų ir saldymedžio šaknį santykiu 1 su 1/10. 1 valg. šaukštą mišinio užpilti 0,5 ltr verdančio vandens ir virti ant mažos ugnies 15 min. Palaikyti šiltai 1-2 val. ir nukošti. Gerti gurkšneliais visą dieną, geriausia visą rudens-žiemos-pavasario periodą.

      Astmatikų kojos turi visą laiką būti šiltai, ypač prieš miegą.

     

    Žolinininkas V.V.Bereza (Uljanovskas)