Kaip suvaldyti stresą?

  • Kaip Rusijos kosmonautai suvaldo sudėtingiausias stresines situacijas?

           
     
     
     
         

    Šios unikalios technikos pagalba Rusijos kosmonautai suvaldo pačias sunkiausias situacijas kosmose, nepaisant to, kad jiems tai būna gyvybės ar mirties klausimas! Šios technikos Rusijos kosmonautų paruošimo centre sėkmingai mokoma jau 21 metus.
     
    Šią galingą techniką išmokau iš Rusų kosmonautų paruošimo centro vyriausio psichologo profesoriaus, daktaro Olego Ždanovo. Rusų kosmonautų ekipažai gali išeiti į atvirą kosmosą, TIK jam leidus. Jis savo parašu garantuoja, kad tie žmonės, kuriuos jis išleidžia, suvaldys sunkiausias stresines būsenas kosmose (o tai, kaip žinoma, yra vienas pavojingiausių darbų pasaulyje).
     
    Atskleisiu vieną labai paprastą ir be galo efektyvią techniką, kurią išmokau. Ši paprasta technika yra pagrindinis būdas kosmonautams greitai ir efektyviai susitvarkyti su stresinėmis situacijomis ir išlaikyti šaltą protą.

    O. Ždanovas yra stipriai dvasinėmis praktikomis užsiimantis žmogus, per kurias ir surado šį stebuklingą būdą.
     
    Esant tam tikram išoriniam trukdžiui, kuris kelia didžiulį stresą, mūsų protas į jį labai susikoncentruoja, taip problemą padarydamas dar didesnę. Galbūt ne kartą girdėjote, kad streso valdymas – tai dėmesio valdymas. Tiesiog reikia nukreipti savo dėmesį ir mintis visiškai kita linkme. Tik ar tikrai tai taip lengvai pasiekiama?
     
    Esmė labai paprasta – didžiulio streso metu reikia kuo greičiau VISIŠKAI sulaikyti kvėpavimą. Ne šiaip lėčiau kvėpuoti, įkvėpti ar iškvėpti, bet dabar iškart visiškai sustabdyti kvėpavimą iki labai nekomfortabilios būsenos kūnui.
     
    Viskas vyksta taip: norint atitraukti protą nuo stipraus streso šaltinio, į kurį jis susikoncentravęs, reikia kažko dar stipresnio ir svarbesnio.
    O kas gali būti svarbiau už oro trūkumą?

    Galite tai tuoj pat išbandyti: kol skaitote šį straipsnį ir galvoje sukasi pilna minčių, sustabdykite savo kvėpavimą. Nekvėpuokite ir kentėkite, kol kūnui pasidarys labai nemalonu, nekomfortabilu ir apie nieką kitą negalėsite pagalvoti, tik apie tai, kaip įkvėpti oro! Pakartokite tai kelis kartus ir stebėkite kas darosi su mintimis ar problemomis, apie kurias prieš tai galvojote.
     
    Nustokite skaityti ir padarykite tai.  Viską, kas čia parašyta, galite patikrinti per keliolika sekundžių, todėl nepraleiskite šios tikrai vertingos pamokos, nes tik tokiu atveju, užklupus stresinei situacijai, Jūs prisiminsite ir sėkmingai panaudosite šį metodą!
     
    Taigi, turėjote pastebėti, kad tuo momentu apie nieką kitą negalite galvoti. Kūnas pradeda po truputi įsitempti ir reikalauti oro, taip visą dėmesį nuo problemos ir streso šaltinio perkeldamas į save.