Gyvenimas pagal vidinį laikrodį

  •  

    Gyvenkime pagal vidinio laikrodžio tiksėjimą

    Asmenų, kurie įsiklauso į natūralų savo kūno ritmą, gyvenimo būdas sveikesnis, fiziškai aktyvesnis ir dėl to kokybiškesnis. Medicinos ekspertai pataria optimaliai išnaudoti dieną.
    6-7 val.  Organizmas pamažėle rengiasi palikti miego karalystę. Nežymiai kyla kūno temperatūra, kraujospūdis ir padažnėja širdies plakimas.
    8 val.  Palankus metas pasinerti į meilės žaidimų verpetą. Šiuo laiku išskiriama itin daug moteriškųjų ir vyriškųjų lytinių hormonų.
    8-9 val.  Pusryčiams - turtingas angliavandeniais (dribsniai, vaisiai, rupių ruginių miltų duona) maistas, kuris suteikia jėgų ir energijos visai dienai.
    8-9 val. - tinkamiausias laikas vartoti vitamininius preparatus, nes dabar juos organizmas įsisavina geriausiai.
    iki 10 val.  Nepalankiausias metas nuo migrenos kenčiantiems pacientams. Dėl to būtina vengti stresų ir susinervinimų. Priešingu atveju tyko didžiausias migrenos priepuolio pavojus. Labai praverstų nesudėtingas, padedantis atsipalaiduoti pratimas.
    11 val.  Galvos smegenys ir trumpoji atmintis dirba visu pajėgumu. Šis laikas - idealiausias sudėtingoms užduotimis atlikti ir sunkioms problemoms spręsti.
    12-18 val.  Aktyvioji popietė
    12-13 val.  Metas padaryti pertrauką. Protiniai sugebėjimai susilpnėja: būtina nestipriai papietauti, o paskui pailsėti.
    14-15 val.  Idealus laikas pasibelsti į odontologo duris: mažiausiai juntamas skausmas.
    15-16 val.  Tinkamiausias metas užsienio kalbų kursams. Ilgalaikė atmintis ir sugebėjimas sutelkti dėmesį pasiekia aukščiausią tašką.
    17 val.  Idealus laikas sportuoti. Kūnas dar kartą priartėja prie geriausios formos, plaučiai optimaliai aprūpina deguonimi.
    18-22 val.  Ramybės metas
    19 val.  Vakarienė, per kurią galima ramiai išgerti taurę vyno. Šiuo laiku kepenys ypač lengvai „nukenksmina“ nuodingąsias medžiagas, skonio nervai būna itin „budrūs“.
    20 val.  Metas mėgautis malonumais. Šiuo laiku jutimo organai reaguoja jautriai. Dėl to jei 20 val. klausysimės muzikos, skaitysime gerą knygą ar darysime atsipalaiduoti padedančius jogos pratimus, tuomet teigiamos emocijos bus stipriausios.
    21 val.  Medikamentų, kurie skiriami astmai gydyti, poveikis ypač geras.
    22 val.  Būtina išsilaisvinti iš įtampos: neskaityti detektyvų, bet geriau pasilepinti maudynėmis vonioje, kurios padeda atsipalaiduoti, ir paruošti odą nakties ramybei.
    23-5 val.  Nakties poilsis
    23 val.  Suaktyvėja miego hormono melanino gamyba ir dėl to jaučiamės pavargę. Palankus metas eiti į lovą. Kūno atsinaujinimo procesas yra aktyviausias iki vidurnakčio.
    24 val.  Gebėjimas susikaupti ir mąstyti yra kritęs.
    5 val.  Organizmas rengiasi palikti sapnų ir miego karaliją.