Kaulų stiprinimas

  •  
     

                              Jogos pratimai stiprina kaulus

    Kalcio papildų vartojimas nėra pati geriausia strategija stiprinti kaulus ar sumažinti osteoporozės riziką. Taip pat pasirodė keli tyrimai, kuriuose kalcio papildų vartojimas siejamas su padidėjusia širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

    Kaip sustiprinti kaulus?  Vienas iš būdų tai padaryti yra jogos pratimai. Kaip parodė mokslinis tyrimas, jogos pratimus darant tik 10 minučių per dieną žymiai pagerėjo kaulų tankis. Tyrimo pradžioje visų tyrimo dalyvių (vid. amžius 68 metai) kaulų būklė buvo prasta: daugelis turėjo osteopeniją ar osteoporozę.

    Du metus kasdieną darant jogos pratimus tyrimo dalyvių kaulų tankis šlaunikaulyje ir stubure padidėjo. Žmonėms, kurie jogos pratimų iš viso nedarė, per du tyrimo metus kaulų tankis sumažėjo.

    Jogos pratimus reikia daryti atsargiai, nepersistengti.

    Kaulams stiprinti taip pat yra labai naudinga šokinėti ant batuto.

    Ir dar svarbu turėti optimalų vitamino D kiekį kraujyje, gauti pakankamai vitamino K (jo daug turi žalios spalvos lapinės daržovės. Dar kaulams gerai apelsinai, morkos, figos.

     

    Žmogus - tai energijų, informacijos ir dvigubos medžiagos rūšių (fizinės ir substancijos) darinys, valdomas hierarchijos - sąmonės-pasąmons, Dvasios ir Sielos.  Jei sergi, vadinasi sutriko valdymo grandinėlė, savireguliacija …
    Žmogaus sąmonė turi funkcinius centrus:

    -          judėjimo centras atsakingas už bet kokius judėjimo procesus (transportavimo, energoinformacinius ir intelektualinius judesius, kraujo ir kt. skysčių judėjimą, nervinių impulsų judesius ir t.t.);

    -          instinktyvusis centras atsakingas už organizmo apsaugą (valdo imunitetą, detoksikaciją, saugo, kad į organizmą nepatektų priešiškos energijos, emocijos, jausmai, mintys – idėjos -minčių formos, dvasinės svetimos energijos ir t.t.);

    -          lyties centras valdo organizmo pastovumą, regeneracijos savybes, gijimo procesus;

    -          intelektualinis sąmonės centras valdo visus organizmo vidaus intelektualinius procesus, remontuoja genetikos pokyčius (mutacijas), palaiko organizmo pastovumą nuo pat pirmos ląstelės dalijomosi pradžios iki pat mirties);

    -          emocinis centras valdo organizmo organų emocijas, greitina ir lėtina oksidacijos  procesus, taip pat yra imuniteto dalimi.
    Štai kas valdo organizmą fiziniame, biologiniame, dvasiniame, psichiniame lygiuose. Tad
    gali valgyti ką tik nori, nors ir išgrynintą, išvalytą nuo bet kokių įmanomų kenksmingų priemaišų valgį, tačiau, jei pažeista sąmonė, niekas nebus naudinga.